Profesjonalny podwójny dyplom kulinarny / piekarniczy i cukierniczy
Pacific Institute Of Culinary Arts
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Vancouver, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Sztuka kulinarna
Uczniowie rozpoczynają od umiejętności posługiwania się nożem, terminów kulinarnych i użycia sprzętu, a następnie aromatycznych wywarów, sztuki kiszenia, mięsa, drobiu, ryb, skorupiaków, warzyw, ciasta i pieczenia chleba - w praktycznym formacie, który pozwala uczniom ocenić ich kreacje wykorzystujące wszystkie Twoje zmysły. Doceń różnicę, jaką daje aromatyczny wywar w risotto i posmakuj idealnie zredukowanego sosu porto do jagnięciny.
Sztuka piekarnicza i cukiernicza
Studenci rozpoczynają od mierzenia i skalowania, terminologii, chleba rzemieślniczego, ciasta i farszów do ciasta, sosów deserowych, nadzień, czekolady, cukru i różnych klasycznych, nowoczesnych i świątecznych wypieków. Uczniowie tworzą skomplikowane ozdoby i poznają tajniki profesjonalnego poszycia - w praktycznym formacie, który pozwala uczniom ćwiczyć i doskonalić swoje techniki.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Profesjonalny kurs ciasta i pieczenia
- Barcelona, Hiszpania
Certyfikat umiejętności pieczenia (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Podstawowe i zaawansowane techniki francuskiego ciasta
- Ferrières-en-Brie, Francja