Podstawowy certyfikat cukierniczy
Le Cordon Bleu University Ottawa
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Ottawa, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Naucz się klasycznych technik łączenia składników w bogate wypieki.
Głównymi składnikami francuskiej cukierni są mąka, masło, jajka i „savoir-faire!” Poznając ich różne kombinacje, właściwości i zastosowania, nauczysz się, jak zrobić różne rodzaje pasztetów, takie jak pâte sablée, pâte feuilletée i pasta choux; i tradycyjne gâteaux, takie jak Saint Honoré, Schwarzwald i Paryż-Brest. Pokazy i sesje praktyczne poprowadzą Cię krok po kroku przez podstawy francuskiej cukierni.
Podstawowe Ciasto jest pierwszym krokiem, po którym następuje średniozaawansowany i przełożony w ukończeniu Diplôme de Pâtisserie.
4 wloty rocznie: styczeń, kwiecień, lipiec, październik
O szkole
pytania
Podobne kursy
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Profesjonalny kurs ciasta i pieczenia
- Barcelona, Hiszpania
Włoski program cukierniczy
- Parma, Włochy