PATISSERIE I CUKIERNIA POZIOM 3 DYPLOM
Wigan & Leigh College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Wigan, Wielka Brytania
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Aug 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Umiejętności piekarnicze są bardzo poszukiwane w przemyśle spożywczym i napojowym. Jako piekarz będziesz korzystać z różnych metod produkcji chleba i wyrobów cukierniczych. Jeśli pasjonujesz się jedzeniem i lubisz pieczenie, może to być zawód, którego szukasz. Będziesz potrzebował dobrych umiejętności numerycznych do ważenia i odmierzania składników. Tutorzy wnoszą cenne doświadczenie branżowe do nauki oraz bogatą wiedzę i umiejętności. Skorzystasz z powiązań z jednymi z najlepszych producentów pieczywa i wyrobów cukierniczych, w tym z Morris Bakery i Hovis. Nasze kursy praktyczne zapewniają wiedzę, umiejętności i kwalifikacje niezbędne do zapewnienia zatrudnienia w branży spożywczej.
Będziesz rozwijać swoje specjalistyczne umiejętności w zakresie ciast i cukiernictwa w naszej standardowej kuchni, ucząc się w wysoce innowacyjnym środowisku, w którym aktywnie zachęca się do kreatywności i entuzjazmu. Ten zaawansowany dyplom cukierniczy i cukierniczy pozwoli Ci rozwinąć współczesne techniki wytwarzania produktów z ciasta fermentowanego, petit fours, past, deserów, czekolady i cukru. Wywołamy w Tobie również gastronomię, pisząc krytykę odwiedzania różnych restauracji.
Dyplom poziomu 3 w zaawansowanej profesjonalnej kuchni (kuchnia i spiżarnia) i / lub zatrudnienie w branży.
Będziesz potrzebować munduru i zestawu / noży, które są zgodne z zasadami ubioru zawartymi w programie nauczania.
Będziesz potrzebować pomyślnego ukończenia poziomu 2 z przedmiotu oraz matematyki lub języka angielskiego w klasie 4 do wejścia.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Dyplom Zarządzania Kulinarnego (CULN)
- Barrie, Kanada
- Online
Profesjonalny Europejski Szef Kuchni (PEC)
- The Hague, Niderlandy
- Amsterdam, Niderlandy
Szwajcarski Grand Diploma w wegetariańskiej sztuce kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria