Dyplom z zarządzania pieczeniem i sztuką cukierniczą
Fanshawe College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
London, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 9382 *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* 2 755,92 $ / sem: łączna opłata dla studentów kanadyjskich. 8 541,65 USD za semestr: łączna opłata dla studentów zagranicznych za semestr. Rzeczywiste koszty na lata 2020/21 są nadal ustalane
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Zamień swoją pasję w karierę dzięki naszym kursom cukierniczym i piekarniczym
Jeśli pieczenie jest twoją pasją, lub szukasz sposobu, aby przekształcić swoje kreatywne hobby w pożądaną i satysfakcjonującą karierę, ten dwuletni program dyplomowy w zakresie pieczenia i cukiernictwa da ci umiejętności, aby zmienić swoje marzenia w rzeczywistość. Kursy pieczenia dają ci rozległą wiedzę na temat pieczenia chleba, ciast i ciastek oraz poznania wszystkich aspektów kulinarnego pieczenia.
Kursy pieczenia z odpowiednią mieszanką
Rozpoczniesz program pieczenia, badając kluczowe aspekty teorii pieczenia i cukiernictwa, żywienia, zakupów, planowania menu, projektowania wypieków i kawiarni. Poznasz również teorie planowania małych firm, zarządzania kuchnią, sprzedaży i marketingu.
Serce programu pieczenia koncentruje się na kursach pieczenia, w tym chleba, ciast i ciastek. Stworzysz desery w nowoczesnym i nowoczesnym stylu. W dalszej części programu badane są czekoladki, cukierki, ciasteczka i kreacje marcepanowe. Skomplikowane, wysoko wykwalifikowane produkty cukiernicze, w tym wielopoziomowe ciasta weselne i artystyczne eksponaty wykonane z gotowanego cukru, pasty z gumy i pasterylu to główne atrakcje tego programu pieczenia.
Dzisiejszy klient jest zainteresowany badaniem produktów, które konsumuje i będzie faworyzował lokalnie uprawiane, ekologiczne i zrównoważone produkty. Zostaniesz przeszkolony, aby zaspokoić tę potrzebę i będziesz w stanie dostarczyć produkty do wyrafinowanej bazy konsumenckiej w szybko rozwijającej się branży hotelarskiej.
Możliwości kariery w Baking and Pastry Arts
Absolwenci będą dobrze przygotowani do dołączenia do różnych zespołów kulinarnych w restauracjach, hotelach, liniach rejsowych, firmach cateringowych, piekarniach i cukierniach.
Jeśli Twoim celem jest dołączenie do zespołu kulinarnego lub założenie własnej małej firmy zajmującej się pieczeniem sztuki kulinarnej, możemy pomóc Ci urzeczywistnić te słodkie sny!
Ciągłe pobieranie: zima, lato, jesień.
- Akademicka dostawa na poziomie 1 i 2 w szkole.
- Praktyka na poziomie 3.
- Akademicka dostawa na poziomie 4.
- Akademicka dostawa na poziomie 5 w szkole.
Inne informacje
Studenci, którzy pomyślnie ukończyli program umiejętności kulinarnych i chcą kontynuować program zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą, muszą wypełnić formularz „Wniosek o przeniesienie programu” dostępny w biurze rejestratora, kampusie śródmieścia, w budynku B (LDB) 202 lub londyński kampus (przy Oxford Street) pokój E1012.
Kursy
Poziom 1
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- FDMG-1113 Przygotowanie żywności 1
- FDMG-1104 Podstawowa wiedza kulinarna
- BAKE-1021 Piec Praktyczny 1
- BAKE-1002 Teoria pieczenia
- SFTY-1067 Bezpieczeństwo żywności, inteligentna obsługa i pierwsza pomoc
- DEVL-1049 Przygotowanie kariery
- WRIT-1042 Powód i pisanie 1-Turystyka / hotelarstwo
- MATH-1210 Matematyka dla hotelarstwa
Poziom 2
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- BAKE-3009 Piec Praktyczny 2
- BAKE-1009 Teoria sztuki piekarskiej i cukierniczej
- Produkcja restauracji FDMG-1114 1
- FDMG-1064 Zakupy i planowanie menu
- NUTR-1018 Nutrition-Intro
- COMM-3080 Comm dla turystyki i hotelarstwa
- FDMG-1039 Dining for Professional Success
Poziom 3 - Zewnętrzne
Weźmy następujący obowiązkowy kurs:
- FLDP-3021 Pieczenie i cukiernictwo
Poziom 4
Edukacja ogólna - Weź udział w 3-punktowym kursie edukacji ogólnej.
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- HOSP-3007 Numery dla gościnności
- MGMT-3012 Techniki zarządzania
- BAKE-1011 Produkty chlebowe i drożdżowe
- ENTP-3001 Duch przedsiębiorczości
- BAKE-3011 Produkcja ciastek
- Ciasto BAKE-1010
Poziom 5
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- BAKE-5008 Patissier Praktyczny
- BAKE-5011 Ciasta i wyroby cukiernicze
- BAKE-5009 Produkcja cukiernicza
- BAKE-5004 Teoria Patissiera
- BAKE-5010 Czekolada i cukier
- FDMG-5003 Projekt zakładu spożywczego
- BEVR-1005 Piwa, duchy Historia i kultura
- PLAN-5001 Wydarzenie główne
Edukacja ogólna - przedmioty do wyboru
- Zdobądź 3 punkty za wykształcenie ogólne - zazwyczaj zdobywane na poziomie 3
Rezydencja programowa
Studenci muszą ukończyć co najmniej 20 punktów w tym programie w Fanshawe College aby spełnić wymóg stałego pobytu w programie i ukończyć ten program. Pexels / Pixabay
Warunki przyjęć
- OSSD z kursami ze strumienia College (C), University (U), University / College (M) lub Open (O) z :
- Dowolny stopień 12 angielski (C) lub (U)
- Dowolna matematyka klasy 11 * (C), (U) lub (M)
lub
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
lub
- Certyfikat równoważności szkoły średniej Ontario (GED) oraz :
- Dowolna matematyka klasy 11 * (C), (U) lub (M)
lub
- Dojrzały kandydat, który stoi na wymaganych kursach wymienionych powyżej
Uwaga:
* Wnioskodawcy, którzy nie mają wymaganej matematyki, mogą nadal uzyskać uprawnienia do przyjęcia po ukończeniu odpowiedniego wcześniejszego uaktualnienia.
Wymagania języka angielskiego
Kandydaci, których pierwszym językiem nie jest angielski, będą zobowiązani do wykazania się znajomością języka angielskiego jedną z następujących metod:
- Grade 12 College Stream lub University Stream w języku angielskim z Ontario Secondary School lub równoważnego, w zależności od wymagań wstępnych programu
- Test języka angielskiego jako języka obcego (TOEFL) z minimalnym wynikiem 79 punktów za test internetowy (iBT), z wynikami testu w ciągu ostatnich dwóch lat
- International English Language Testing System (IELTS) Test akademicki z ogólną oceną 6,0 bez oceny poniżej 5,5 w jednym z czterech pasm, z wynikami testu w ciągu ostatnich dwóch lat
- Test kanadyjskiego języka akademickiego (CAEL) z wynikiem ogólnym 60 punktów bez wyniku poniżej 50 w którymkolwiek z czterech pasm, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Pearson Test of English Academic (PTE) z minimalnym wynikiem 53, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Test Cambridge English (FCE / CAE / CPE) z ogólnym wynikiem na Cambridge English Scale 169 bez umiejętności językowych poniżej 162, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Egzamin z języka angielskiego (ELE) w Fanshawe College z minimalnym wynikiem 70% we wszystkich sekcjach testu, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Uczniowie Fanshawe College ESL4 / GAP5: Minimalny stopień 80% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 8, 75% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 9 lub 70% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 10
Zalecane przygotowanie akademickie
- Jedzenie i kultura klasy 11 (M)
- Gościnność i turystyka w klasie 11 i 12 (C)
- Odżywianie i zdrowie w klasie 12 (C)
- Technologia informacyjna i komunikacyjna klasy 11: środowisko cyfrowe (O) lub klasa 12: technologie informacyjne i komunikacyjne: rozwiązania multimedialne (C)
- Każda klasa 11 lub stopień 12 przedsiębiorczości (C) lub (O)
- Komunikacja biznesowa i technologiczna klasy 12 (O)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): Kurs Matematyki Biznesowej LUB Kurs Matematyki Technicznej i Kurs Umiejętności Komputerowych
Zalecane przygotowanie indywidualne
- Rozwiń zainteresowanie przygotowaniem i obsługą wypieków, odwiedzając piekarnie, restauracje i hotele
- Rozwijaj zainteresowanie żywnością i zwyczajami innych krajów
- Rozwijanie umiejętności przywódczych
- Osoba, która wchodzi na pole gościnności, powinna być odpowiedzialna, osobista i powinna cieszyć się pracą z ludźmi w trudnej branży
- Zatrudnienie w branży hotelarskiej byłoby atutem
Zaawansowany stojący
Wnioskodawcy mogą ubiegać się o zaawansowaną pozycję na podstawie wcześniejszych osiągnięć akademickich w innej instytucji i / lub wcześniejszej oceny kształcenia i uznawania (PLAR). Zaawansowana pozycja kwalifikuje kandydata do bezpośredniego wejścia na drugi lub wyższy poziom programu.
Kryteria wyboru wnioskodawcy
Jeżeli liczba kwalifikujących się wnioskodawców przekracza dostępne miejsca w programie, kryteria wyboru wnioskodawcy będą:
- Preferencje dla stałych mieszkańców Ontario.
- Otrzymanie wniosku do 1 lutego (po tej dacie Fanshawe College będzie rozpatrywał kandydatów według kolejności zgłoszeń do momentu pełnego programu).
- Osiągnięcie wymagań wstępnych.
Wymagania dotyczące post-admisji
- Ważny certyfikat bezpiecznej obsługi żywności
- Ważny certyfikat Smart Serve Certificate
- Ważny certyfikat pierwszej pomocy / CPR
Możliwości zawodowe
Istnieje duże zapotrzebowanie na wykwalifikowanych przeszkolonych piekarzy i cukierników w branży spożywczej i napojów. Absolwenci mogą oczekiwać, że będą mogli ubiegać się o różne stanowiska w szerokim zakresie usług gastronomicznych, od fast foodów i piekarni po hotele, a także komercyjne i przemysłowe operacje piekarnicze i cukiernicze. Osiągnięte pozycje mogą sięgać od kucharza, cukiernika, piekarza i dekoratora ciast, asystenta czekolady i asystenta patissiera.
Galeria
Rekrutacja
Program
Kursy
Poziom 1
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- FDMG-1113 ---- Food Preparation 1
- FDMG-1104 ---- Podstawy wiedzy kulinarnej
- BAKE-1021 ---- Bake Practical 1
- BAKE-1027 ---- Teoria sztuki piekarskiej i cukierniczej 1
- DEVL-1049 ---- Przygotowanie do kariery
- WRIT-1042 ---- Reason and Writing 1-Tourism/Hospitality
- MATH-1210 ---- Matematyka dla hotelarstwa
Poziom 2
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- BAKE-3009 ---- Bake Practical 2
- BAKE-1028 ---- Teoria sztuki piekarskiej i cukierniczej 2
- FDMG-1146 ---- Produkcja gastronomiczna
- FDMG-1064 ---- Zakupy i planowanie menu
- NUTR-1018 ---- Żywienie - wprowadzenie
- COMM-3080 ---- Comm for Tourism and Hospitality
- ANTH-1012 ---- Antropologia kulturowa
Poziom 3 - Praktyka
Weź udział w następującym kursie obowiązkowym:
- FLDP-3021 ---- Praktyka w piekarni i cukierni
Poziom 4
Gen Ed - Weź 3-kredytowy kurs do wyboru z zakresu edukacji ogólnej.
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- HOSP-3007 ---- Numery dla hotelarstwa
- MGMT-3012 ---- Techniki zarządzania
- BAKE-1011 ---- Chleb i produkty drożdżowe
- ENTP-3005 ---- Przedsiębiorczość piekarska
- BAKE-3011 ---- Produkcja ciastek
- BAKE-1010 ---- Torty
Poziom 5
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- BAKE-5008 ---- Patissier Praktyczny
- BAKE-5011 ---- Ciasta i wyroby cukiernicze
- BAKE-5009 ---- Produkcja Patissier
- BAKE-5004 ---- Patissier Teoria
- BAKE-5010 ---- Sztuka czekolady i cukru
- BAKE-3012 ---- Koncepcja i projektowanie piekarni
- BEVR-1005 ---- Piwa, alkohole historia i kultura
- ENTP-5001 ---- Licznik piekarza
Kształcenie ogólne - przedmioty do wyboru
Weź 3 kredyty edukacji ogólnej - zwykle brane na poziomie 4.
Rezydencja programu
Studenci muszą ukończyć minimum 19 kredytów w tym programie w Fanshawe College , aby spełnić wymóg rezydencji w programie i ukończyć ten program.
Możliwości związane z karierą
Absolwenci programu Fanshawe's Baking and Pastry Arts Management mogą kontynuować karierę jako piekarz, cukiernik, projektant lub dekorator ciast, czekoladnik, stylista żywności i wiele innych. Absolwenci mają wiedzę i umiejętności, aby dołączyć do zespołu kulinarnego w restauracjach, hotelach lub liniach rejsowych. Absolwenci mogą również odkryć inną ścieżkę i założyć własną firmę.
Oto kilka przykładów możliwości kariery dla absolwentów programu Fanshawe's Baking and Pastry Arts Management:
Stylista żywności
Artystyczna stylizacja potraw dla mediów drukowanych i internetowych, a także reklam telewizyjnych i filmów.
Cukiernik
Pracuj w restauracjach, piekarniach, kawiarniach i innych miejscach, aby projektować desery, tworzyć wyroby cukiernicze i dekorować przedmioty takie jak ciasta i ciasteczka.
Baker
Pracuj z ciastem, aby wypiekać chleb, ciasta i inne produkty w piekarniach detalicznych lub komercyjnych, zakładach produkcyjnych, statkach wycieczkowych, sklepach spożywczych, hotelach, restauracjach lub firmach cateringowych.
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria