Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Wstęp
EKOLOGICZNE DUKASY - ENSP
École Nationale Supérieure de Pâtisserie znajduje się w Yssingeaux, we francuskim regionie Owernii. Założona w 1984 roku, jest szkołą odniesienia we Francji – i na całym świecie – dla profesjonalistów w dziedzinie cukiernictwa, piekarnictwa, czekolady, słodyczy i lodów.
Mieszcząca się w Château de Montbarnier szkoła z powodzeniem łączy dziedzictwo i nowoczesność, oferując wyjątkową rodzinną atmosferę. Każdego roku jest gospodarzem wielu prestiżowych wydarzeń kulinarnych, w tym rund selekcyjnych do konkursu Un des Meilleurs Ouvriers de France oraz Festival National des Croquembouches.
Nasze programy cukiernicze :
Podstawowe programy:
- Podstawy francuskiej sztuki cukierniczej
- Podstawy francuskiej sztuki czekolady i słodyczy
- Podstawy francuskiej piekarni
Dyplomy:
- Dyplom francuskiej sztuki cukierniczej
- Dyplom eksperta we francuskiej sztuce cukierniczej
Lokalizacje
- Yssingeaux
Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie, Château de Montbarnier, Allée de Montbarnier