Keystone logo
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie

Wstęp

EKOLOGICZNE DUKASY - ENSP

École Nationale Supérieure de Pâtisserie znajduje się w Yssingeaux, we francuskim regionie Owernii. Założona w 1984 roku, jest szkołą odniesienia we Francji – i na całym świecie – dla profesjonalistów w dziedzinie cukiernictwa, piekarnictwa, czekolady, słodyczy i lodów.

Mieszcząca się w Château de Montbarnier szkoła z powodzeniem łączy dziedzictwo i nowoczesność, oferując wyjątkową rodzinną atmosferę. Każdego roku jest gospodarzem wielu prestiżowych wydarzeń kulinarnych, w tym rund selekcyjnych do konkursu Un des Meilleurs Ouvriers de France oraz Festival National des Croquembouches.

Nasze programy cukiernicze :

Podstawowe programy:

  • Podstawy francuskiej sztuki cukierniczej
  • Podstawy francuskiej sztuki czekolady i słodyczy
  • Podstawy francuskiej piekarni

Dyplomy:

  • Dyplom francuskiej sztuki cukierniczej
  • Dyplom eksperta we francuskiej sztuce cukierniczej

Lokalizacje

  • Yssingeaux

    Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie, Château de Montbarnier, Allée de Montbarnier

    pytania